Ung Pirat arrangerar politisk konferens i Göteborg

Ung Pirat arrangerar #polkon16 den 12:e – 13:e november på Folkets Hus i Göteborg. #polkon16 är en politisk konferens som dels riktar sig till unga som redan är engagerade inom piratrörelsen men även till de som är intresserade av politik i allmänhet. Fokus kommer vara att diskutera framtidens politik, men också vilka utmaningar vi ställs inför idag, utifrån ett piratperspektiv.

– Piratrörelsen är en global rörelse som tar upp alla möjliga politiska frågor. Inte minst ska vi prata om framgångarna på Island, där Piratpartiet nyligen mer än tredubblade sina siffror i Alltinget och är nu tredje största parti. De driver superintressanta frågor som antikorruption och stärkt demokrati i ett land i kris, säger Elin Andersson, förbundsordförande i Ung Pirat.

Unga pirater från hela landet kommer vara på plats för att nätverka och diskutera. Bland annat kommer Piratpartiets partiledare Magnus Andersson på besök och håller tal. Det är inte bara pirater som kommer vara på plats, utan alla ungdomar i Göteborg som vill diskutera politik är välkomna.

– Vi pirater gillar att dela med oss och diskutera nytt, så vi kommer skicka inbjudningar till gymnasieskolorna i Göteborg, säger Elin Andersson. Vi hoppas också att det kommer folk från de andra politiska ungdomsförbunden så vi kan dela idéer med varandra.

Posted in Pressmeddelanden and tagged , , , , .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *