Spridningskollen lägger ned efter massiv kritik

Spridningskollen, ett projekt med syfte att under hot om stämning fakturera individer som misstänks för fildelning, lägger ned. Detta efter massiv kritik från bland andra Piratpartiet och bredbandsleverantören Bahnhof.

– ”Det här visar hur stora bolag kan slås ned av ideellt fotarbete när folket verkligen vill”, säger Piratpartiets partiledare Magnus Andersson. ”Spridningskollen var ett rent maffiaprojekt vars affärsidé gick ut på att skicka ut smutsiga bluffakturor. Att de lägger ned är en stor demokratiskt vinst.”

Gothia Law som drev Spridningskollen säger på projektets hemsida att de lyckats minska den illegala fildelningen, ett påstående som Piratpartiet hävdar att det inte visats något stöd för. Enligt Gothia Law läggs Spridningskollen ned ”då lagstiftning och opinion skiljer sig åt på ett markant sätt”.

– ”Det här är en av flera framgångar piratrörelsen nått på senare tid”, säger Magnus Andersson. ”Senast i lördags kunde vi fira att vårt systerparti på Island blivit näst största parti i parlamentet, och nu det här. Det är verkligen dags att ta fram champagnen!”

Posted in Pressmeddelanden and tagged , , , , , , , .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *