Emma: Snål och stolt!

”Jag är pirat för att jag är snål och inte vill bjuda på mina data. Jag är snål och vill inte bjuda på mitt privatliv. Jag är så snål att jag inte vill betala för andras upphovsrätt med mina mänskliga rättigheter. Min snålhet är ett ansvar för framtida generationers möjligheter att få vara människor. Människor ska inte enbart ses som konsumenter eller produkter, som när de inte betalar för saker de inte vill ha, eller inte bjuder på saker de inte vill dela med sig av, anses samhällsfarliga.

Piratrörelsen är den enda politiska rörelse idag som börjar så frön mot korporatavismen. Jag har skitsvårt för att uttala ordet, men generalrepetitionen vi haft genom åren i fildelningsdebatterna, och den typ av lagstiftning det lett till, har lärt mig vad det betyder. Jag är en snål pirat och stolt över det.”

– Emma Marie Andersson, styrelseledamot Piratpartiet, bloggare på opassande.se, 2015-05-12

Posted in Varför vi är pirater!.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *