Sista valveckan, nu gäller det!

Mattias Bjärnemalm (PP)

Hej Pirater,

Nu börjar sista veckan veckan inför EU-valet och det kommer bli en rysare. Med 3,9 i mätningen förra veckan kan allt hända. Eftersom vi kan räkna med ett lågt valdeltagande i det här valet är det superviktigt att få varenda en som sympatiserar med oss att gå och rösta. Så tjata på alla dina vänner, bekanta, släktingar och kollegor att de ska gå och rösta på piratpartiet på söndag (eller tidigare om de förtidsröstar). Och sprid gärna den här länken om Amelias besök i Ystad, det är nog första gången på flera år som Sydsvenskan skriver en välvillig artikel om oss :-)

Vi behöver även din hjälp att bemanna valstugorna i Malmö och i Lund! Har du inte tid att stå ett helt pass kan du komma förbi och säga hej och höja moralen, eller plocka upp lite kampanjmaterial att delta ut. Vi har flyers och transparensrapporter och massor av annat som du kan komma och ta för att dela ut på stan eller i dina grannars brevlådor. Om du är upptagen med jobb om dagarna får du väldigt gärna komma på lördag, då vi kommer behöva extra folk i bägge stugorna.

Annat som händer i veckan är After Work i Malmö och pyssel i Helsingborg på tisdag, Styrelsemöte i Malmö på onsdag och en riktad kampanj i Folkets Park i Malmö på fredag från kl 15 och framåt (kommer mer info om denna på malmo.piratpartiet.se senare i veckan). På lördag är det full drag vid bägge valstugorna och på söndag är det val. Då vill vi ha folk som kan stå utanför vallokalerna för den där sista påminnelsen till folk om att lägga sin röst på oss. Så hör av dig om det är något du kan hjälpa till med, det finns vallokaler nästan överallt så vi behöver massor av folk till detta.

Slutligen, när det inte finns något mer att göra för att påverka utfallet, så samlas vi för valvaka i Lund och väntar in resultatet tillsammans. Boka upp dig bums, det kommer vara en tillställning du inte vill missa! Valvakan är öppen för alla, aktiva som passiva medlemmar, och du får gärna ta med dig icke-pirater som vill festa med oss.

Nu ger vi järnet!

Mattias Bjärnemalm
Valsamordnare Piratpartiet Skåne

Posted in Övrigt.