Piratpartiet får igenom beslut om nya affischeringstavlor i Linköping

PRESSMEDDELANDE

Samhällsbyggnadsnämnden i Linköping har beslutat att placera ut ett antal nya affischeringstavlor i kommunen. Initiativet, som syftar till att göra det lättare att sprida information om bland annat föreningar och evenemang, initierades som ett medborgarförslag av Piratpartiets Anton Nordenfur.

”Det här är ett fantastiskt exempel på hur även vi medborgare som står utanför maktens korridorer kan göra skillnad”, säger Anton Nordenfur, Piratpartiets partiorganisatör och före detta ordförande för partiet i Linköping. ”Även om det kan kännas som en larvfråga är fler affischeringstavlor ett fantastiskt sätt att öka medborgarinflytandet i kommunen.”

Förslaget om fler affischeringstavlor lyftes inom Piratpartiet i Linköping under valrörelsen 2014, varpå utplaceringen av fler föreslogs genom ett medborgarförslag.

”Vi gör det vi kan för att förbättra kommunen trots att vi inte själva sitter i fullmäktige”, berättar Anton, som satt som ordförande i lokalföreningar när medborgarförslaget lämnades in. ”Tyvärr går ju dessa saker långsamt, och även i detta fall är det svårt att inte vara skeptiskt till att behandlingen tog så lång tid som den gjorde, och att det inte lyftes av partierna i kommunfullmäktige tidigare.”

Piratpartiet är inte invalda i Linköpings kommunfullmäktige, och arbetar istället för att förändra kommunen genom opinionsbildning och denna typ av förslag. Inför kommunvalet 2014 opinionsbildade partiet bland annat kring att stärka kommunens transparens, bygga ut cykelbanor, och satsa mer på att bygga bostäder.

Om Piratpartiet

Piratpartiet är ett svenskt, politiskt parti som grundades 2006. Partiet har sedan starten fokuserat på integritet, kultur och kunskap och svarar på de nya frågor som de gamla partierna ännu inte förstått att de måste ställa.

Idag finns det aktiva Piratpartiet i över 50 länder runtom i världen, med folkvalda representanter i EU-parlamentet, i isländska riksdagen, på delstatsnivå i Tyskland och på lokal nivå i Österrike, Kroatien, Tjeckien, Frankrike, Tyskland, Island, Nederländerna, Spanien och Schweiz.

Kontakt

Anton Nordenfur, partiorganisatör Piratpartiet och före detta ordförande för Piratpartiet Linköping
anton@piratpartiet.se
076 314 99 82

Posted in Lokala nyheter, Nyheter, Pressmeddelanden and tagged , , , .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *