Nu drar valrörelsen inför EU-valet igång på allvar!

mab

Hej skånepirater,

Mitt namn är Mattias Bjärnemalm men inom partiet kallas jag oftast kort och gott för Mab. Jag är femma på vår EU-lista och valsamordnare för Piratpartiet i Skåne inför årets valrörelser. Jag har precis flyttat till Södra Sandby från Bryssel där jag de senaste åren jobbat åt Amelia Andersdotter i EU-parlamentet. Skälet att jag flyttat hit är för att jag ska kunna jobba lokalt i Skåne med valrörelsen på heltid fram till EU-valet och bidra med den kunskap om vårt arbete i Bryssel som jag samlat på mig där.

Men en ensam person kan inte åstadkomma särskilt mycket. Därför behöver jag just din hjälp! Det är mindre än två månader kvar till valet och det är nu dags att lägga in högsta växeln för valkampanjande. Och alla behövs! Jag förstår att det är svårt för folk att hinna med att lägga massor av tid på partiet utöver jobb/Skola eller vad man nu fyllt sin tid med, men alla kan lägga fem minuter här och var. Så därför kommer jag varje vecka skicka ut mail med vad som händer och vad just du kan hjälpa till med.

Om det inte är tillräckligt och du istället vi ha ett möte ansikte mot ansikte med mig för att diskutera hur du kan hjälpa till i valet får du gärna slå mig en signal eller skicka ett mail så ordnar vi ett möte. Jag har ändå införskaffat mig ett pendlarkort för hela Skåne så ju mer jag tvingas använda det desto mer värd kommer den investeringen att kännas :-)

Först tänkte jag dock rapportera om vad som är på gång i partiet. Alla event är öppna för alla medlemmar, och har du en vän som funderar på att bli medlem kan du även dra med den personen så ser vi pirater på plats till att övertyga hen.

Det här händer den här helgen:

Malmö: lördag 29/3 kl 12:00-17:00. Utskickspackning

Malmöpiraterna kommer imorgon träffas vid lunchtid för att packa ett utskick som ska gå ut till samtliga medlemmar I hela partiet. Det är ett utmärkt tillfälle att hjälpa till även om du inte känner dig pepp på att marknadsföra partiet utåt. Och givetvis en bra chans att träffa andra pirater. Mer information hittar du här.

Lund: söndag 30/3 15:00-18:00. Aktivistträff och styrelsemöte för piratpartiet Skåne.
Var söndag är det aktivistträff på Winstrupsgatan 1 i Lund för hela Skåne. Det är en chans att fika och diskutera allt mellan himmel och gjord med andra piratet. Fikat börjar alltid kl 15, men just den här helgen kan du komma redan kl 14 om du vill delta i styrelsmötet för Piratpartiet Skåne. Kika gärna på kallelsen till mötet för mer info.

Det här händer den kommande veckan:

Lund: måndag-torsdag 15:00-16:00. Flyersutdelning

Från och med måndag kommer vi köra igång en regelbunden flyersutdelning i Lund vid centralstationen. Du kan antingen dyka upp där vid det gamla stationshuset eller så kan du sluta upp tio minuter i tre utanför Winstrupsgatan 1 och gå till centralen tillsammans med mig.

Malmö: måndag-torsdag 16:15-17:15. Flyersutdelning

Givetvis kan inte Malmö vara sämre utan vi kör flyersutdelning där också måndag till torsdag. Den ambitiöse kan givetvis delta på bägge tillfällena! Vi samlas utanför stationen vid den utgången som pekar mot stadsbussarna och kör utdelning I en timme.

Malmö: måndag-torsdag 17:30-19:00. Piratfika
Efter flyersutdelning är det gott med en kopp kaffe, och det inmundigar vi oss på Pixel K.A.F.E. http://www.pixelkafe.se/ som precis slagit upp portarna på Östra förstadsgatan 16 i Malmö. Givetvis kan du dyka upp där även om du inte hade tid att bara med på flyersutdelningen. Tanken är att vi ska softa och lära känna varandra och spåna fram bra idéer för hur vi ska synas ännu mer i valrörelsen.

Malmö: onsdagar 18:00. Styrelsemöte för Piratpartiet Malmö.
Styrelsen för Piratpartiet Malmö kommer träffas var onsdag fram till EU-valet för att få kontinuitet i styrelsearbetet. Info om Malmös styrelse finns här (kommer uppdateras inom kort).

Stockholm: lördag 5/4 11:30-17:00. Nationell valupptakt inför Euvalet.
Piratpartiet och Ung Pirat ordnar en nationell valupptakt lördagen den 5 april i Stockholm. Sista anmälningsdag är nästa tisdag, så passa på att anmäl dig på en gång. Förmodligen kommer det köras upp ett par bilar från Skåne, så vill du samåka och dela på bensinpengarna kan du höra av dig till mig. Det gäller givetvis även om du har en bil som du vill fylla med fler pirater. All info om valupptakten hittar du här.

Saker som jag behöver hjälp med:

Flyersutdelningar
Att dela ut flyers är ett av de enklaste sätten att synliggöra partiet. Jag kommer ju dra igång regelbundna utdelningar i Malmö och Lund (se ovan) men det räcker inte på långa vägar. Vi behöver fler utdelningar på fler platser. Och det är enkelt. Fixa bara hem flyers via partiets butik (går att beställa gratisflyers där) eller kontakta mig så skakar jag fram en bunt och bege dig sedan ut på en plats där det passerar folk och sätt igång. Vill du ha sällskap kan du kontakta mig så ser jag om jag kan dyka upp eller om jag kan få dit andra pirater som hjälper till. Och gillar du inte att träffa människor? Det går att dela ut flyers i brevlådor. Utmärkt metod för den som bor i ett villaområdet och ändå har en hund som måste rastas.

Affischering
Finns det affischpelare där du bor? Eller en anslagstavla i den lokala butiken? Då kan du dra ditt strå till stacken genom att se till att där alltid finns en pirataffisch uppsatt. Även dessa kan beställas från butiken kostnadsfritt. Osäker på bästa sättet att affischera? Det finns en utmärkt text av mig på ämnet som skrevs inför valet 2010

Artikelskrivande
Vill du hjälpa till med att skriva lokala insändare? Vår nationella valsamordnare Torbjörn Wester har en skrivargrupp där du är hjärtligt välkommen att delta!

Donationer
Jag hoppas att du inte missat vår nya crowdfundingsida inför EU-valet. Där kan du själv välja vilka kampanjinsatser du vill stödja. Många bäckar små blir en hel förmögenhet, så tveka inte att slänga in en slant även om du inte känner att du kan lägga hela din årsinkomst. Behöver du extra motivation finns det en lista med belöningar för den som donerar.

Rekrytera en vän
Vårt arbete bygger helt på att många kan tänka sig att göra lite för att hjälpa till. Så om du övertalar en vän eller arbetskollega att gå med i partiet får vi inte bara en röst till i valet, vi får ytterligare en ambassadör för partiet. Vilket kan betyda mängder av röster!

Allt annat du kan tänka dig!
Du har säkert mycket bättre koll än jag på vad just du kan göra för att hjälpa oss i valrörelsen. så tveka inte att slänga över ett mail eller slå mig en signal och diskutera hur just du kan hjälpa till! Du kan även läsa mer om hur du kan aktivera dig i partiet på hemsidan.

Vill du få mer koll på vad som händer?

Hemsidor
Utöver piratpartiets hemsida finns lokala sidor för Piratpartiet Skåne, Piratpartiet Malmö, Piratpartiet Lund, Piratpartiet Helsingborg, Piratpartiet Landskrona, Piratpartiet Svalöv och Piratpartiet Örkelljunga. Tycker du att sidorna är dåligt uppdaterade? Vill du lösa det problemet? Hör av dig till mig eller direkt till den lokala föreningen.

Kalender
Vi har en gemensam kalender för events i Skåne där vi försöker få med allt som händer i länet. Du hittar den här. Saknas något i kalendern eller vill du lägga till ett event du ordnar? Hör av dig till mig!

sms-grupp
Tycker du att det här med mail är drygt att läsa? Då är jag imponerad över att du tagit dig igenom hela den här mastodonttexten ända hit! Och passar på att tipsa om att du kan gå med i vår sms-grupp för Skånepirater där alla kan hjälpas åt att tipsa om event som händer i länet och snabbt skicka meddelanden till varandra. Du kan gå med via den här länken eller genom att sms:a “cmd join drru dittnamn” till 72120.

Facebook
Det finns en sida och en grupp för piratpartiet. Hänger du på facebook är det super om du följer bägge. För antal räknas, så fler följare där gör att vi syns mer. Vidare så har Skåne en grupp, Malmö har en sida, Lund har en sida, Landskrona har en grupp, Helsingborg har en sida, Kristianstad har en grupp, Örkelljunga har en sida och Svalöv har en sida.

Kontakta mig!
Jag finns tillgänglig mer eller mindre dygnet runt fram till valet, så tveka inte att höra av dig om det är något du undrar eller om du vill hjälpa till med något. Du kan ringa eller sms:a mig: 0704-385046, du kan maila mig: mattias.bjarnemalm@piratpartiet.se och du kan twittra till mig: @_mab_. Bry dig inte om vilken tid på dygnet det är, svarar jag så svarar jag, och annars hör jag av mig så fort jag kan.

Två månader kvar, nu kör vi!

/Mab

Posted in Övrigt.