Medlemsbrev 22/9, Annons, isländskt nyval och mörkad studie

Hej ärade pirater!

Vår aktivistsamordnare Isabelle som normalt skickar veckobreven tar en välförtjänt paus den här veckan och som allmän stand-in föll det på mig att täcka upp så att ni inte drabbas av mailabstinens. Så här kommer de senaste nyheterna på piratsfären.

Annons i Expressen

Som vår partiledare Magnus Andersson informerade om för ett par veckor sedan drog vi igång en crowdfunding för att bekosta en helsidesannons i Expressen. Kampanjen gick över förväntan och vi fick ihop vad vi behövde på bara ett par dagar. Så den 19 september fanns vi på en helsida där. Annonsen kombinerades med en nylansering av får kampanjsida http://framtidspolitik.nu/ gå gärna in där och kika! Eller varför inte sprida länken till alla du känner? Ju fler som får inblick i vår politik, ju bättre genomslag kan vi få med våra frågor.

Nyval på Island

Jag antar att ingen som läser detta har missat att en regeringskris har gjort att vi kommer få ett nyval på Island. Datumet är satt till 28 oktober. Vårt systerparti där hoppas kunna öka sina 14,5% från förra valet, även om de i skrivande stund ligger på ungefär samma nivå i mätningarna. Förhoppningen är att faktumet att Helgi Hrafn Gunnarsson meddelat att han kommer göra comeback i valet ska ge dem en rejäl skjuts uppåt. Han var altingsledamot under förra mandatperioden och den utan tvekan populäraste piratpartisten hos isländska befolkningen. Att 30% av befolknigen vill se dem i en framtida regering skadar inte heller deras chanser.

För den som vill följa utvecklingen rekomenderar jag varmt Islandsbloggen. Den är inte särskilt piratvänlig i sina texter, men den ger dig regelbunden information om det stundande valet. Funderar du på att åka dit och hjälpa till i valrörelsen får du gärna höra av dig till mig. Jag var där och kampanjade under förra valrörelsen och sätter gärna dig i kontakt med pirater på plats.

Mörkad studie visar att olaglig nedladdning inte skadar branschen

Den kanske största nyheten just nu är att EU-kommissionen suttit på en studie som visar att olaglig nedladdning inte skadar upphovsrättsindustrin med undantag för storfilmer där en minskning om 5% kunde märkas. Studien kom fram via ihärdigt gräv av vår EU-parlamentariker Julia Reda. Att kommissionen mörkade studien är inte förvånande då den tydligt visar att det censurfilter som de föreslagit som en del i den pågående upphovsrättsreformen inte bara kränker mänskliga fri- och rättigheter och skadar internets grundfunktioner, utan även är ett helt grundlöst förslag som enbart kommit till genom upphovsrättslobbyns ihärdiga arbete med att ständigt flytta fram sina positioner.

Det var allt för den här veckan. Nästa vecka är Isabelle tillbaks med ett rykande färskt veckobrev, men om du inte kan vänta tills dess med piratnyheter så rekomenderar jag dig varmt att söka dig till vår chatt, där diskussioner ständigt pågår om stort och smått.

Tack för mig!

Mab
informell stand-in vid behov

Posted in Medlemsbrev, Övrigt, På gång i partiet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *