Medlemsbrev 15/8, Fysiskt medlemsmöte, valgeneral efterlyses

Kära pirater!

Nu i söndags samlades partistyrelsen för styrelsemöte. Mötet fokuserade på två ämnen; partiets medlemsmöte som ska hållas nu i höst, samt valkampanjen nästa år.

När det gäller medlemsmötet är styrelsens konsensus att det ska hållas som fysiskt möte, och helst i Uppsala om möjligt. Tills nästa möte kommer styrelsen ha utrett de ekonomiska förutsättningarna för att hålla mötet fysiskt. Vill du hjälpa till att arrangera ett sådant möte får du gärna höra av dig till styrelsen@piratpartiet.se

Diskussionen kring valrörelsen rörde främst hur fördelningen av budget mellan den övergripande valkampanjen och partiets fyra fokuskommuner ska se ut. Fokuskommunerna kommer vara Lund, Linköping, Uppsala samt Umeå. De kommer få särskilt stöd från partiet centralt under valrörelsen och de är utvalda utifrån var partiet beräknas ha bäst chans att bli invalda i kommunfullmäktige. Vidare diskuterades hur vi kan skapa incitament för deltagande i valrörelsen genom spelifiering (gamification), och hur vi bäst lägger upp crowdfunding av olika delar av valrörelsen för att se till att vi får in tillräckligt med pengar för att driva valkampanj i hela landet.

Partiet letar efter en valgeneral som kan ta det övergripande ansvaret för valrörelsen, och en jobbannons kommer läggas upp på ideellajobb.se inom kort. Tror du att du är rätt person för det uppdraget? Skicka ett mail till styrelsen!

Datum för nästa styrelsemöte är 29/8, och precis som det här mötet kommer det att hållas online.

Sharing is caring!

Allt gott,
Isabelle Kokkalis
Nationell aktivistsamordnare
 

Posted in Medlemsbrev, På gång i partiet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *