Medlemsbrev 14/9, Rädda internet!

Kära pirater,

Nu är det dags att börja nominera personer till Piratpartiets styrelse. På höstmötet den 14 Oktober röstar vi fram den styrelse vi vill ha. Så klicka er in på vår hemsida och börja nominera de vettigaste piraterna ni vet för uppdragen!
http://www.piratpartiet.se/nominering-till-hostmotet-2017/

EU håller just nu på att reformera upphovsrätten efter en digital värld. Initiativet är välkommet och efterlängtat, men de förslag som ligger riskerar att välta omkull internets fundament och sätter fundamentala rättigheter på spel. Förslagen skulle innebära att allt vi laddar upp på internet måste filtreras, att fritt länkande och tillgång till information lagstiftas bort, att onlineplattformar kommer tvingas övervaka allt vi laddar upp och att alla som inte är ett forskningsinstitut, såsom journalister och oberoende forskare, inte kommer kunna använda mining software. (Mining software är mjukvara som används för att förstå massiva mängder med data när det mänskliga sinnet inte räcker till).

Mozilla har tagit tydlig ställning i opposition mot Eus förslag till en upphovsrättsreform. I sitt blogginlägg kallar de delar av förslagen för “borderline absurt” och förklarar hur reformen skulle förändra Internet I Europa.
https://blog.mozilla.org/blog/2017/09/11/copyright-vote-change-europes-internet/

Free Software Foundation Europe och Open Forum Europe har tagit fram ett dokument som redogör för hur upphovsrättsförslagets artikel 13, förslaget om censurrobotar som ska granska internet efter upphovsrättsskyddat material, hotar fri och öppen mjukvara .
https://savecodeshare.eu/WhitePaper-ImpactofArticle13onSoftwareEcosystem-SaveCodeShare.pdf

Vår före detta Eu parlamentariker Christian Engström har sammanfattat vad som är dåligt med reformen, och hur bra förslag till en upphovsrättsreform hade sett ut. Han uppmanar oss till att maila våra EU-parlamentariker innan den 10 Oktober, då parlamentet röstar.

https://christianengstrom.wordpress.com/2017/09/12/email-the-european-parliament-about-the-future-of-copyright-before-october-10-2017

Parlamentarikerna är framröstade för att representera befolkningen, och att som medborgare höra av sig till dem är det mest effektiva sättet att stoppa reformen. Hör av dig till våra parlamentariker i rättsliga utskottet JURI! Christian som själv har suttit I parlamentet förklarar I sitt blogginlägg hur du på bästa sätt skriver till dem.

Nu räddar vi demokratin på Internet!

Allt gott,
Isabelle Kokkalis
Nationell aktivistsamordnare

Posted in Medlemsbrev, På gång i partiet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *