Mattias Bjärnemalms mail utskick 24/9

Hej Skåne Pirater
Mattias Bjärnemalm har bett mig lägga upp detta på skånebloggen, ni har inte missat något utan detta har kommit ut som ett mailutskick 24/9-2013
Med vänlig hälsning
Peter Johansson Ordförande PiratPartiet Skåne

Hej skånepirater,

Mitt namn är Mattias Bjärnemalm och jag sitter som ordförande för Piratpartiet i Malmö samt fram till årsskiftet i partistyrelsen för partiet nationellt. Här nedan kommer ett litet hopkok av vad som händer i Piratpartiet just nu. Vill du veta mer om något av nedanstående kan du kontakta mig för mer information. Jag kan nås på mail: mattias.bjarnemalm@piratpartiet.se eller via Facebook, Twitter, Skype (användare: Mab_skype) eller helt enkelt på telefon: +32 489 334739

Studiecirkel i Malmö

I Malmö kommer vi starta en studiecirkel om Linux och filosofion bakom. Cirkeln kommer hållas på tisdagskvällar och startar den 1 oktober. Här är information från vår cirkelledare Henry:
Hej alla pirater!

Mitt namn är Henry Bergström och precis som er vill jag att information och kunskap ska vara fri och tillgänglig för alla. Därför har jag på sistone från upp mina ögon för Linux och filosofin bakom utvecklingen. Nu letar jag efter flera nyfikna i Malmöområdet som vill samlas en gång i veckan på tisdagkvällar i Vuxenskolans lokaler (Grynbodgatan 20, Malmö) preliminärt 18.30 – 20.00 för att bekanta sig med operativsystemet och dess funktioner.

Jag har fått tillgång till laborationsmaterial från en Linuxsystemspecialistutbildning. När vi har gått igenom mitt material kan vi troligtvis hitta på något kreativt tillsammans som avslutning på studiecirkeln. Allt ni behöver är tillgång till en dator där ni kan installera Linux på. En laptop underlättar vid mötena men genomgångarna kan man alltid anteckna och jobba med det hemma efteråt.

Om detta är låter intressant tveka inte att höra av er till Henrybergstrom1@gmail och lägg gärna till mig som vän på Facebook

Med vänliga hälsningar
Henry
För den intresserade finns det även möjligheter att starta upp egna studiecirklar genom partiets samarbete med Vuxenskolan. Mer information om hur man går tillväga för att göra detta finns på partiets hemsida.

Central mediaträning 16-17 nov i Stockholm
Du som kan tänka dig att stå på partiets listor i nästa års val eller som kommer att vara aktiv i valrörelserna har en chans att få åka upp till Stockholm och mediatränas av partiet. Var lokal förening får skicka en deltagare och du kan även anmäla ditt intresse för att få åka på eget bevåg om det inte finns en lokal förening där du bor.

Valupptakt inför EU-valet

Det blir allt närmare näst års EU-val och därför anordnar Piratpartiet tillsammans med Ung Pirat en EU-konferens i Stockholm den 12 oktober där kandidater kommer få chansen att prata om sina kandidaturer. Konferensen finns även på facebook och här finns en videoinbjudan till eventet från Gustav Nipe, Ung Pirats ordförande. Funderar du på att åka upp med bil och har lust att samåka har detta efterfrågats i Skånes facebookgrupp.

Lokala träffar

Magnifik Måndag i Malmö
Detta är Malmöpiraternas stående veckomöte för såväl unga som gamla varje måndag klockan 18:00. Givetvis är även pirater från övriga Skåne välkomna. Plats och tema varierar från gång till gång och för att få reda på info om de enskilda träffarna får du hålla utkik på bloggen eller Facebook.

Söndagsfikor i Lund
Lundapiraterna har en lång tradition att ordna söndagsfikor centralt i Lund på Winstrupsgatan 1. Jag har dock inte koll på om fikorna hunit komma igång igen efter sommaruppehållet men för information kan du kontatka janni.andersen@piratpartiet.se

Andra lokala träffar?
Sker det någon annan lokal verksamhet som jag inte känner till får du gärna tipsa mig i ett mail så jag kan inkludera det i framtida mailutskick!

Olagligt polisregister över romer

Dagens stora nyhet är förstås att Skånepolisen kartlagt romer på ett väldigt integritetskränkande och med stor sannolikhet olagligt sätt. Anna Troberg har skrivit ett läsvärt inlägg om det och även Sydsvenskans Rakel Chukri skriver klokt om saken. Detta har hänt här i Skåne, så det är ett utmärkt tillfälle att skriva insändare till lokala tidningar om du känner dig flink på pennan!

Piratpartiets medlemsmöte

Piratpartiets högsta beslutande organ på nationell nivå är medlemsmötet som sker två gånger om året på nätet. Nu är det snart dags för höstmötet och kallelsen har nyss skickats ut till alla medlemmar. Är det något du undrar över mötet så kan du kontakta mötespresidiet på mail med alla frågor du har. Det här är din chans att bidra till partiets utveckling, tveka inte att ta den!

Detta var allt för denna gång. Nästa mail kommer förhoppningsvis om två veckor. Tips på saker som du vill ha med tas tacksamt emot!

Vänliga hälsningar,

Mab

En kort länksamling:

Våra Europaparlamentariker
Amelia Andersdotter
Christian Engström

Lokala hemsidor i Skåne

http://skane.piratpartiet.se

http://malmo.piratpartiet.se/

http://helsingborg.piratpartiet.se/

På facebook:
Piratpartiet Skåne
Piratpartiet Malmö:
Piratpartiet Helsingborg

På twitter:
Piratpartiet Malmö

Posted in Övrigt.