Mattias Bjärnemalm är vår nya vice partiledare

PRESSMEDDELANDE

På Piratpartiets pågående vårmöte har nu både partiledare och vice partiledare valts. Tidigare i veckan stod det klart att Magnus Andersson från Göteborg tog partiledarrollen, och nu är omröstningen kring vice partiledare avslutat. Partiets vice ledare blev Mattias Bjärnemalm, partiets talesperson i internetfrågor och sakkunnig i Europaparlamentet.

”Det är otroligt spännande att följa piratrörelsen just nu”, skriver Mattias Bjärnemalm i ett uttalande. ”Det gäller inte minst vårt systerparti på Island, som vunnit enorma framgångar och nu ser ut att bli regeringsbärande i höstens parlamentsval. Jag är otroligt hedrad och glad att få följa den utvecklingen inifrån, och att hjälpa oss att synas mer i Sverige och nå samma framgångar här.”

Mattias Bjärnemalm är en av de pirater som varit med längst, och han var även ansvarig för att grunda partiets ungdomsförbund 2006, då han blev förbundets första förbundssekreterare. Han arbetade sedan som kanslichef för Amelia Andersdotters kansli i Bryssel, och har senare stannat kvar som sakkunnig i nätfrågor. Omröstningen där han blev vald avslutades under torsdagskvällen. Medlemsmötet går nu vidare till bland annat val av partisekreterare.

Posted in Nyheter, Pressmeddelanden and tagged , , .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *