Kom och dela ut flyers i Lund på valborg! (och mycket annat i veckan)

Mattias Bjärnemalm (PP)

Hej Skånepirater,

Vi har nu mindre än en månad kvar till valet och har du inte redan bestämt dig för hur du vill hjälpa oss att bli omvalda i EU-valet är det hög tid nu. Även om de flesta andra partier varit har skamligt sega med att dra igång sina kampanjer får vi nog vara fullt beredda på att de kommer köra igång de sista veckorna och tävla med oss om uppmärksamheten på gator och torg. Men det kommer vi klara av. Vi har rutinen, politiken och viljan att ro hem det här!

Eftersom jag insett att jag inte kan hålla koll på allting som händer här i Skåne själv (vilket är bra, det betyder att mycket saker händer) så har jag utsett en bidträdande valsamordnare för Skåne. Det är ingen mindre än Timmy Larsson från Lund. Han kommer hjälpa mig ha koll på allt som händer och hoppa in och täcka in för mig när jag inte kan vara på två ställen samtidigt. Ni når honom på 0768474359 eller Timmy.larsson@piratpartiet.se

På grund av valborg ser den här veckan lite annorlunda ut än vanligt, så här kommer schemat för resten av veckan:

Idag, tisdag, kör vi flyersutdelning som vanligt. Kl 12:00 i Helsingborg, klockan 15:oo i Lund och kl 16:15 i Malmö. Det är bara att dyka upp och hjälpa till. Ring Annika för detaljer angående Helsingborg (0709-78 28 24) och ring mig (0704-385046) angående Lund eller Malmö.

Vi kommer även ha en extra affischeringsrunda i Lund sent på kvällen idag. Tanken är att alla valborgsfirare som trillar in på onsdagen ska mötas av pirataffischer så långt ögat når. Är du intresserad av att hänga på kan du slå en signal till Timmy som ansvarar för den rundan.

onsdag samlas alla som vill och kan i Lund vid kl 11. Mötespunkten är Winstrupsgatan 1, och sedan kommer vi gå gemensamt ner till Stadsparken för att dela ut flyers till alla som sitter där. Vi räknar med att kunna dela ut flyers till tusentals och åter tusentals personer, så ju fler som kan tänka sig att sluta upp för den här rundan ju gladare blir jag. Kan du inte vara med från starten kan man slå mig en signal när du har tid att hjälpa till så möts vi upp i närheten av parken. Vi kommer hålla på i ett par timmar i olika rundor, så du kan ansluta när du vill fram till 16-snåret. Du kan även anmäla att du kommer på facebook.

I Malmö kör vi sedan flyersutdelningen som vanligt 16:15, och om det finns några Malmöpirater som kan hjälpa till vore det toppen eftersom de Lundapirater jag normalt tar med mig till Malmö kommer bli kvar i Lund imorgon. Jag står vid ingången till centralstationen som alltid och kör flyersutdelning till 17:15, så även om du bara kan vara med en del av tiden vore det toppen om du kom förbi.

Därefter kan du besöka Piratpartiet Malmös styrelsemöte som hålls kl 17:30 på eftermiddagen. Vi kommer bland annat diskutera valstuga och hur vi ska göra med den biten.

Räcker det inte med flyersutdelningar, och styrelsemöte för att du ska ha fått din dagliga piratdos så kan du även runda av kvällen med grillning i Lund vid 20-tiden. Givetvis är du välkommen att dyka upp där även om du inte haft tid att vara med under dagen!

torsdag tar Helsingborgspiraterna och varvar upp sin flyersutdelning och kör ett dubbelpass. Samling vid Knutpunkten (taxi-entrén) kl 13 och sen delas det för fullt i en timme. Därefter blir det fika på Waynes vid Rådhustorget och sedan kl 15 är det dags att fortsätta kampanjandet. Du kan kontakta Annika (0709-78 28 24) om du är sugen på att haka på.

fredag är det dags för det sista momentet i vårt paketprojekt. Vi ska klistra etiketter så att vi äntligen kan få iväg paketen till alla medlemmar. Det görs i lagret på Rosendalsvägen 45 från kl 12 och framåt och vill du hjälpa till kan du höra av dig till Johan (0737-689268) som är den som har hand om vårt lager.

Veckan avslutas som vanligt med fika på Winstrupsgatan 1 i Lund från kl 15 till kl 18 på söndag. Det bjuds på fika och alla är välkomna. Är du nyfiken på att engagera dig men inte riktigt vet vad du kan hjälpa till med är fikorna ett utmärkt tillfälle att komma i kontakt med lite mer garvade pirater.

Saker jag behöver hjälp med!

Utöver allt ovan finns det tusen saker jag behöver hjälp med. Ingen kan göra allt men tillsammans kan vi åstadkomma vad som helst! Så här listar jag saker jag hoppas att det finns någon pirat som kan hjälpa till med. Är den piraten du så ska du inte tveka att höra av dig till mig.

Affischera på din tomt!
Vi har affischer i A1-format som syns lång väg och tål regn. Så kan du tänka dig att ha en sådan på ditt staket som syns ut mot vägen, eller i ett fönster som förbipasserande kan se vore det toppen om du hörde av dig till mig så kommer jag förbi med affischer.

Affischering i mindre orter runtom i Skåne
Det vore superbra om det fanns några pirater i de mindre orterna som kunde ta på sig att någon gång i veckan sätta upp ett dussin affischer i byn. Jag kan köra ut med affischer åt dig så du får ett litet lager, och sen kan du när det passar sätta upp dem där de syns. Tycker det att det är trist att det inte finns piratpynt just där du bor? Du kan ändra på detta!

Flygbladsutdelning i brevlådor
Det här är den ultimata sysslan för hundägande pirater som bor i radhus- eller villaområde. Du får en hög flyers av mig och sedan när du går med hunden, eller motionsrundan, eller bara en runda för att du är awesome så kan du lägga flygbladen i brevlådor du passerar.

Snickra affischpelare
De sista två veckorna kommer vi sätta upp mängder av A1-affischer överallt där vi kan. Och då behöver vi bygga en rejäl hög med affischpelare av playwood, lastpallar, masonitskivor och allt annat som kan tänkas finnas tillgängligt. Så har du lite material du vill bli av med eller om du har lusten att bygga nått är det bara att ringa eller maila mig.

Vill du veta mer?

Utöver att jag försöker skicka ut mail regelbundet kan du hålla koll på hemsidan för Skåne och du kan diskutera på facebook. Du kan även gå med i vår sms-grupp där det kommer påminnelser inför de olika eventen och ibland lite annat matnyttigt.

Och du kan alltid alltid alltid ringa eller maila mig!

Vänligen,

Mattias Bjärnemalm
Valsamordnare Piratpartiet Skåne

 

Posted in Övrigt.