Isländska Piratpartiet mot stor framgång i valet

Det isländska Piratpartiet med gruppledaren Birgitta Jónsdóttir i spetsen är på väg att skriva historia som det första Piratpartiet i världen att bli invalda i regeringsställning. De senaste undersökningarna pekar mot att de kan få upp emot 21 procent av rösterna.

Ett så stort folkligt stöd är givetvis ett viktigt steg framåt för det isländska Piratpartiet men även för piratrörelsen som helhet världen över.

På plats inför och under valet finns flera företrädare från det svenska Piratpartiet, bland annat både partiledare, vice partiledare och även ordförande för ungdomsförbundet, för att hjälpa till under slutspurten. Förhoppningen är att kunna vara med och bidra till en valseger, men givetvis handlar det även om att få med sig värdefull erfarenhet inför framtida val både i Sverige och EU.

– Den internationella piratrörelsen utgår från samma principiella grund oavsett var i världen man kommer och just därför vet jag att det finns mycket vi kan ta med oss härifrån som kan hjälpa oss inför kommande valrörelse på hemmaplan, säger Magnus Andersson, partiledare för det svenska Piratpartiet.

Det isländska Piratpartiet bildades 2012, sex år efter sitt svenska Systerparti i Sverige. I skrivande stund finns Piratpartiet i över 50 länder runt om i världen och har nu alltså för första gången chansen att hamna i ett lands regering.

Valet kommer att hållas Lördag den 29:e oktober.

 

För mer information eller frågor, vänligen kontakta någon av följande som finns på plats.

Magnus Andersson, partiledare
partiledare@piratpartiet.se – +46 70 575 74 78

Mattias Bjärnemalm, vice partiledare
mattias.bjarnemalm@piratpartiet.se – +46 70 438 50 46

Elin Andersson, ordförande Ung Pirat
ordforande@ungpirat.se – +46 76 018 89 18

Posted in Övrigt, Pressmeddelanden and tagged , , , , , .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *