10,8% för Piratpartiet i Tjeckien!

Piratpartiet blev med 10,8% tredje största parti i parlamentsvalet i Tjeckien. Det innebär en kraftig framgång från 2,7% i valet 2013 och 0,8% i valet 2010.

– Det är ett resultat av flera års arbete med framgångar i lokal- och regionalval, som gett dem en plattform för att nå ut till folk, säger Mattias Bjärnemalm, tidigare vice partiledare i svenska Piratpartiet.

– Tyvärr kommer det populistiska partiet ANO vinna stort i valet, så piraterna kommer ha en hel del att göra i opposition de kommande åren.

Genom denna valframgång kommer Piratpartiet att vara ett av de större partierna i två Europeiska stater: Island och Tjeckien.

Posted in Nyheter.

3 Comments

  1. Jättegrattis till tjeckerna! Vi direktdemokrater vill också se mindre misstänksamhet i samhället, vilket åstadkoms med politisk transparens och yttrandefrihet. Lobbande företag ska förstås inte ha övertaget gentemot våra rättigheter via tjänstvilliga politiker.

    • Tack! Vi håller med att transparens och yttrandefrihet är fundamentalt i ett välfunderande samhälle. Politiker behöver bli bättre att förstå vilka metoder som lobbyister använder så att de kan sovra det soomm är ren påverkan för ett visst resultat och börja lyssna mer på de som satt dem där för att styra – folket.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *