Tio fantastiska år – Piratpartiet fyller tio

2016 är piraternas år. 

Den 1 januari 2006 klockan 20:30 grundades Piratpartiet av Rick Falkvinge. Nu, tio år senare, kan vi blicka tillbaka och förstå hur mycket som faktiskt hänt.

Vi har kämpat, svettats, blött och slitit i våra försök att göra världen en bättre plats. Jag tror få faktiskt insåg hur hårt det skulle vara, eller hur lång striden skulle vara. Jag tror få insåg att den fortfarande skulle pågå idag, ett decennium senare.

Piratpartiet är ett parti av teknikpositiva, progressiva framtidsvisionärer. Vi älskar ny teknik, vi kan inte vänta på att ha framtiden här, nu. Som följd tror jag få kunde förstå hur vår strid idag fortfarande kunde vara så lik den vi började med. Vi har lagt tio år på att bredda oss, förstå vår egen ideologi, förstå hur världen ser ut, hur komplex den politiska situationen i världen är.

Samtidigt har mycket hänt. Spotify och Netflix, tillsammans med mer piratiga alternativ som Popcorn Time och Strem.io, har revolutionerat sättet vi tar till oss film och musik på 2010-talet på samma sätt som torrentteknik gjorde på 2000-talet. Med smartphones och the internet of things handlar det inte längre om att vi blir övervakade när vi sitter vid datorn eller pratar i telefon, utan nu övervakas allt mer vartenda steg vi tar.

Piratpartiet har länge varit, och fortsätter att vara, det parti som förstår modern teknik och förstår hur vi kan använda den för gott.

Vi är de som ser nätet som ett verktyg för att sprida lycka, förståelse, kunskap och gemenskap. Vi är de som vill använda tekniken som ett verktyg för att främja mänskligheten, inte bura in och censurera dissidenter och meningsmotståndare. Vi tror på omtänksamhet, inte misstänksamhet. Vi tror på människan, och tror att människan mest av allt vill vara fri.

2016 är piraternas år. Vårt år.

Nu ska vi visa det för världen.

www.blipirat.nu

pp10cover

 

Posted in Nyheter and tagged , , , , , , , , , , , .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *