Tack för allt ert hårda arbete, pirater!

meprapport

Hej Pirater!

Jag är hemkommen från Piratpartiets valvaka här i Stockholm, men vill inte gå och lägga mig utan att ha sagt några saker till alla er som de senaste veckorna, månaderna och åren hjälpt till att utveckla och pusha Piratpartiet.

Viktigast av allt är detta: Stort tack! Ni har gjort ett fantastiskt jobb. Det bar inte frukt just i dag, men vi har framtiden för oss. Ni har sått viktiga frön i människor och de kommer att gro.

Jag är precis som många andra ledsen över att vi bara fick 2,2 %. Jag tycker inte att valresultatet avspeglar det fantastiska jobb Christian och Amelia gjort i Bryssel. Jag tycker inte att det avspeglar allt arbete som ni alla lagt ner på valkampanjen. Jag tycker inte att det avspeglar det fantastiska jobb som vi här hemma gjort tillsammans för att utveckla ett heltäckande partiprogram. Det känns orättvist. Men, jag tänker inte ge mig. Detta var ett val. Det är många kvar – i år och under kommande år.

Detta är vad som händer nu:

Vi ska pusha vår politiska breddning stenhårt. Vårt partiprogram är i alla sina delar en tillgång vi inte har råd att hymla med. Vi ska förädla, konkretisera och vara stolta över all vår politik. Piratpartiet är inte ett enfrågeparti. Piratpartiet är inte ett internetparti. Piratpartiet är ett parti som är relevant för alla människor oavsett var de råkar befinna sig i livet. Det är dags att visa det.

I höst ställer Piratpartiet upp i riksdagsvalet och i 24 kommuner och i 10 landsting. På flera av de ställen där vi i höst går till val kommer vi att komma in med god marginal om vi lyckas mobilisera samma stöd som vi fick i dagens val.

Under året kommer vi dessutom att som vanligt finnas på Dreamhack Summer, Pride i Stockholm, Bok- & Bibliotek i Göteborg och på många lokala evenemang. Det är nu viktigare än någonsin att visa att Piratpartiet är här för att stanna.

Själv börjar jag redan i morgon bitti med att sitta i SVT:s morgonsoffa för att sedan gå vidare till Carl Bildts årliga skrytkonferens Stockholm Internet Forum för att påminna om att Edward Snowden borde ha fått prata där. Vi ska inte gömma oss. Vi behövs. Piratpartiet lever vidare.

Unna er ett par dagars vila. Det är ni så värda. Men vila inte för länge. Vi har saker att uträtta och en hel värld att göra lite bättre.

Tack för att ni finns och för allt ert hårda arbete!

at_news5

Anna
—————————–
Anna Troberg
Partiledare

Jag finns dessutom på min privata blogg, Twitter, Google+, Facebook och YouTube.

Posted in Uncategorized and tagged , .