Piratpartiets Anna Troberg deltar i Prides partiledardebatt

I dag går Prides partiledardebatt av stapeln i Kulturhuset i Stockholm. Piratpartiet kommer att representeras av sin ledare Anna Troberg, som tidigare i veckan utsågs till Sveriges hbtq-vänligaste partiledare för Sveriges hbtq-vänligaste parti i RFSL:s valrapport.

Troberg, som själv är homosexuell, har flera gånger kritiserat det politiska etablissemanget för brist på verkligt engagemang och framåtdriv inom hbtq-området.

– Varje år är Pride arena för en politisk flashmob. Politiker snubblar över varandra i sin iver att gulla med oss hbtq-personer i några dagar. När Pride är över skingras den politiska flashmobben och årets övriga femtioen veckor lyser engagemanget med sin frånvaro, säger Troberg.

– I många partier drivs hbtq-frågorna inte aktivt av själva partierna, utan av enstaka eldsjälar som under större delen av året tvingas bära partiets hbtq-kostym på egen hand. Jag är stolt och glad över att Piratpartiet valt en annan väg. Hbtq-frågor får aldrig reduceras ner till politiskt pynt, säger Troberg som mer än gärna tar sig an de homofober som upprörs över partiets engagemang i dessa frågor:

”Pride är homofobernas julafton och här kommer min julklapp.”
”Pride är i full swing och homofoberna rockar loss i mejlkorgen.”
”Pride Park har har öppnat och homofoberna är lite kinkiga.”

I onsdags presenterade Piratpartiet ”Regnbågen börjar här: 7 punkter för en bättre värld för hbtq-personer” där man bland annat kräver:

  • att FRA fråntas sin rätt att registrera människors sexuella läggning och byta informationen med främmande makt.
  • ett absolut stopp av utvisningar av hbtq-flyktingar till länder där de riskerar systematisk förföljelse.
  • att man ser över lagverket och ta bort otydliga formuleringar som leder till kränkande och rättsosäkra asylprocesser.
  • att åldersgränserna för könskorrigerande behandling och byte av juridiskt kön tas bort.
  • att informationsplikten för hiv-smittade hävs.
  • att man utvärdera lagen om samkönad adoption och vidtar nödvändiga åtgärder för att få den att fungera i praktiken.
  • Att man ska låta kvinnor bestämma över sina kroppar och tillåta surrogatmödraskap.

Länk till pressmeddelandet

Posted in Nyheter.

One Comment

  1. Feminix!Visst e4r me5nga som kommer hit ekmikonsoa flyktingar, men vad e4r det ff6r fel pe5 det? Sverige e4r till ytan ett av Europas stf6rsta le4nder med en av de minsta befolkningarna. He4r finns gott om plats.Under andra halvan av 1800-talet utvandrade en miljon svenskar till USA. Borde de ha skickats tillbaka? Tror du att det e4r en tillfe4llighet att USA som byggts upp av invandrare e4r ett av ve4rldens rikaste le4nder? Som Lars Persson skriver finns det ett klart samband. Annars skulle stf6rre le4nder alltid ha hf6gre arbetslf6shet e4n mindre och arbetslf6sheten f6ka i takt med att ett lands befolkning f6kar. Se5 e4r ju inte fallet.Men du kanske tycker att den kinesiska diktaturens politik e4r bra, att Sverige borde begre4nsa barnaff6dandet se5 att vi pe5 det viset minskar den framtida ungdomsarbetslf6sheten, eller?Svaret e4r att det finns inget direkt samband mellan arbetslf6shetsnive5n och me4ngden invandrare eftersom ekonomin ve4xer i takt med befolkningsf6kningen(men Kina kommer att fe5 problem med att ff6rsf6rja en e5ldrande befolkning framf6ver).De4remot hade vi under me5nga e5r en misslyckad integrationspolitik som Socialdemokraterna ansvarade ff6r de4r man prioriterade bidrag framff6r arbete. Detta ska man dock inte klandra invandrarna ff6r utan de ansvariga politikerna.Med Alliansregeringen e4r fokus nu iste4llet pe5 jobblinjen vilket bl a tar sig i uttryck att om du kommer hit som flykting me5ste du kunna ff6rsrja dig sje4lv och din familj innan de ockse5 fe5r invandra (om de inte har flyktingske4l sje4lva ff6rste5s).Me4nniskor som arbetar och bidrar ska alltid vara ve4lkomna, oavsett om de e4r svarta, gula eller vita, inff6dda ller invandrade.Avslutningsvis har ve4l knappast regeringen ff6rsve5rat barnaff6dandet. Vid sidan om ve4rldens mest generf6sa ff6re4ldraledighet och barnomsorg som det re5der en bred politisk enighet om har Alliansen ockse5 inff6rt ve5rdnadsbidrag och nu satsar man pe5 att ff6rbe4ttra skolan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *