Medlemsbrev vecka 48

Välkommen till ett nytt medlemsbrev med lite nytt format! Har du tips på saker att ta med i medlemsbreven framöver? Hör av dig!

Veckans nyheter

Igår kom domen i målet mot Bredbandsbolaget, där en rad mediabolag ville tvinga bredbandsleverantören att blockera fildelningssidor som The Pirate Bay. Något förvånande kom beskedet att de frias – en enorm seger för nätneutraliteten! Vår nätpolitiske talesperson Mattias Bjärnemalm säger: ”Den här domen är förstås en stor seger. En fällande dom hade skapat en praxis där en domstol kan blockera enskilda sidor utan att de ens dömts vara olagliga. Det är att jämföra med att förbjuda en gatuadress för att någon misstänkts ha begått ett brott där.”

I Tjeckien har en person dömts för fildelning, och som följd fått uppleva ett nytt exempel på moderna skamstraff – nu har han fått spela in ett klipp där han ber om ursäkt, och han måste nå 200 000 visningar på YouTube för att slippa en stor del av de böter han annars måste betala. Läs mer och se filmen här.

Få kan ha missat den senaste tidens fruktansvärda utökning av Daesh terrordåd, med dådet i Paris som ett i en lång rad. Samtidigt har denna terror lett till reaktioner som liknar de som kom både efter 9/11 och efter dådet mot Charlie Hebdo tidigare i år – ett stort vurmande för mer övervakning, trots att vi gång på gång ser att detta inte är den rätta lösningen. Opassande kommenterar det hela på sin blogg: ”Det naiva med övervakning”.

Nytt i partiet

Vi har nyligen avslutat höstens stora medlemsmöte – höstmötet – och det fattades en hel del nya beslut, både förtroendeval, ny verksamhetsplan, politik, och stadgar. Du kan läsa en sammanfattning här. Flera av de nya i partistyrelsen deltar på måndag (30 november) i en AMA på Mumble, där du kan ställa frågor och prata med oss. Läs mer här.

En annan nyhet är att vi precis bytt både ekonomisystem och ekonomiansvarig, vilket du kan läsa mer om här. Välkommen Henry Rouhivuori som ny ekonomiansvarig, och stora tack till Jan Lindgren som nu lämnar över rollen för hans hårda arbete!

Sist men inte minst, när jag skriver det här pågår en stor utbildningshelg i Göteborg med ett stort gäng pirater som bland annat lär sig om mediaträning. Om du inte är på plats kan du följa det hela på videolänk här. Nu satsar vi hårt och vinner opinion!

Till nästa gång, ha ett fantastiskt liv.

Anton Nordenfur, partiorganisatör
partiorganisator@piratpartiet.se – 076 314 99 82

Posted in Nyheter and tagged , , , , , , , , , , , , .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *