Medlemsbrev vecka 25

Glad midsommar i efterskott! Här kommer veckans medlemsbrev där jag pratar lite om vad som händer och vad som planeras.

Den stora nyheten är också riktigt kul – Piratpartiets rapport om upphovsrätten i EU har antagits av Europaparlamentets juridiska utskott, och skickas nu vidare till omröstning i parlamentet. Rapporten lyfter vilka problem som finns med upphovsrätten idag, vilket förbereder för framtidens stora reformer. MEP Julia Reda berättar om det hela på sin blogg, och om du vill läsa mer om rapporten på svenska kan du göra det här.

En reformerad upphovsrätt är vad vi jobbat med sedan 2006 – och äntligen är det på väg att hända. Politik tar tid, men när det väl händer är det fantastiskt att beskåda. Självklart har vi en hel del kvar, men Julia Redas rapport är ett väldigt viktigt steg. Vill du läsa mer hittar du en bra sammanfattning av vår upphovsrättspolitik i boken ”En reformerad upphovsrätt”, som du kan beställa här för bara 29 kronor inklusive frakt.

Idag är det exakt en vecka kvar tills Almedalsveckan påbörjas, och vi ska såklart vara med. Om du ska till Almedalen får du gärna vara med på vår sms-lista över pirater på Almedalen, så att du får all information du behöver – hör av dig till mig på partiorganisator@piratpartiet.se eller 076 314 99 82 så bjuder jag in dig. Hoppas vi ses där!

Letar du efter andra kul grejor att göra i sommar? Pirate Parties International anordnar Pirate Summer 2015, ett sommarläger på ett gammalt palats i Polen! Läs mer här eller anmäl dig direkt här.

Sist men inte minst vill jag återigen tipsa om kampanjmaterial – beställ hem ett gratis aktivistkit här och dra ut och kampanja! Eller varför inte satsa på lite kulturbombning i sommarvärmen?

Till nästa gång, ha ett fantastiskt liv!

Anton Nordenfur, partiorganisatör
076 314 99 82 – partiorganisator@piratpartiet.se

medlemsbrev

Posted in Nyheter and tagged , , , , , , , , , , , .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *