Medlemsbrev vecka 16

Välkommen till veckans medlemsbrev!

  • Veckans plus: Trenden börjar vända i narkotikapolitiken, och allt fler får upp ögonen för att kriminalisering och stigmatisering inte är rätt väg att gå för att få bukt med missbruksproblem. 🙂
  • Veckans minus: Telia har skickat flera kunders kontaktinformation till ett företag som skickar dem böteskrav för fildelning. 🙁

Som jag nämnde i ett tidigare medlemsbrev är det tävlingsdags – partiet ska snart trycka upp nya klistermärken att sälja i Piratshoppen, så nu letar vi inspiration! Vad vill du se för klistermärken framöver? Kom in med förslag – antingen färdiga bilder eller lösa citat – och om vi trycker ditt förslag får du en fin present hemskickad. Maila till anton@piratpartiet.se så kollar vi igenom alla förslag! Tävlingen är öppen två veckor till, till den 8 maj, så skicka in dina förslag idag!

En stor nyhet var veckan är Telias nya kampanj där de borttar en del sociala medier från datamängdspotten – en idé som spontant låter trevlig men kan få hemska konsekvenser. Vår talesperson i nätpolitik, Mattias Bjärnemalm, kritiserar kampanjen iett pressmeddelande:

”En viktig grund i hur internet fungerar är nätneutralitet – att alla tjänster på nätet ska behandlas lika, utan någon diskriminering. Det är redan här problematiskt med vilka sociala medier Telia valt ut, där många mindre aktörer exkluderas och en majoritet av de som innefattas ägs av samma företag, Facebook. Om Telia hade gjort samma kampanj 2004 hade Facebook sannolikt aldrig kunnat gå om MySpace.”

På Island fortsätter Piratpartiet få starka siffror och ett stort stöd, och som det ser ut nu kommer de att kunna vinna stort i parlamentsvalet i höst. Pirate Times har släppt en text om vad du kan göra för att hjälpa till. För att samla all information för de som vill veta mer har vi skapat en ny sida speciellt om framgångarna på Island.

Hemma i Sverige händer också en del. På Gotland planeras det årsmöte, som äger rum på lördag klockan 14:00 på ABF Stenhuggaren i Visby (kontakta Jan Lundstein för mer info), och i Stockholm planeras en aktivistträff på söndag klockan 17:00 på Styrbjörnsvägen 3, Aspudden (kontakta Fabian Rosdalen för mer info). Planerar ni något lokalt där du bor? Hör av dig så tar jag med det i medlemsbrevet!

Vill du börja aktivera dig och göra saker? Hör av dig till au@piratpartiet.se så hjälper vi dig att komma igång! Känner du inte att du har tid för att göra så mycket? Det är lugnt – överväg istället att donera ett par kronor så vi har råd att göra mer.

Till nästa gång, ha ett fantastiskt liv.

Arbetsutskottet genom
Partiorganisatör Anton Nordenfur
au@piratpartiet.se – 076 314 99 82

Posted in Nyheter and tagged , , , , , , , , , , .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *