Medlemsbrev: Stadgerevisionen i hamn!

Veckans plus: Kanye West råkar komma ut som pirat, och Pirate Bay erbjuder lite hjälp!

Veckans minus: EU får aldrig nog och vill utvidga immaterialrättsskydd ytterligare. 🙁

Det tar tid att ändra en organisation i grunden – och ändå har vi lyckats. Efter det senaste extrainsatta medlemsmötet har vi äntligen helt ut antagit de nya stadgar som arbetats på i närmare två års tid. Stort tack till alla som deltagit! För mer detaljer om vad som gäller nu kan man helt enkelt läsa de nya stadgarna här.

En av de stora förändringarna märker vi redan på det stundande vårmötet som påbörjas den 11 april (läs mer här). På det mötet kommer vi bland annat tillsammans att utse vår nya partiledare, vice partiledare och partisekreterare, och valberedningen har redan skickat ut en samling av vilka som nominerats till dem (men inte nödvändigtvis tackat ja).

På den internationella fronten fortsätter isländska Piratpartiet att stiga, efter att stadigt ha legat över 30% det senaste året. Här i Sverige är det redan ett antal pirater som börjat planera in att åka dit och stödja dem i valet i april 2017.

Och på tal om att åka till ställen – vi har såklart redan börjat planera in vår närvaro på Almedalen i sommar! Hör av dig till oss i arbetsutskottet om du planerar att åka!

För den som vill passa på att planera in datum i god tid är ett annat bra datum att hålla koll på den 18 juni – det är då vi firar vår stora tioårsfest i Stockholm, och vi arbetar nu på att säkra lokalen vi vill ha. Det är då vi firar att vi hållt på i tio år – sedan 2006 – och har flera tiotal år framför oss. Mer information kommer framöver!

Var medlemsbrevet för kort? Ta dig ett par minuter att beställa en snygg Snowden-tröja från Piratshoppen, eller varför inte donera en hundring så att vi kan synas mer, eller kolla in senaste avsnittet av podcasten Digitalsamtal och lär dig om interaktiv design i den digitala eran!

Till nästa gång, ha ett fantastiskt liv!

Anton Nordenfur, partiorganisatör
076 314 99 82 – anton@piratpartiet.se

Posted in Nyheter and tagged , , , , , , , , , , , , , , .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *