Medlemsbrev: Nya tider, mötestider

Veckans plus: Respect My Net, en sida dit man kan rapportera in brott mot nätneutralitet. Värt ett besök!

Veckans minus: Warner Bros fälls för att ha använt musik utan att betala ett öre i sex års tid. Inte helt oväntat är prislappen betydligt lägre än för många fildelare som åker dit.

Vårtider betyder mötestider både för partiet och för våra lokalföreningar, och det är många möten på gång! Vill du engagera dig i partiet är det alltså hett läge nu. Våra föreningar i Norrköping och Västra Götaland har precis haft möte, och bland annat Skåne, Stockholm, Göteborg, Linköping, Ljungby och Lund planerar möten den närmsta veckan. Även partiets vårmöte närmar sig – det börjar den 11 april på mote.piratpartiet.se, och valberedningen släppte i veckan sitt förslag till vilka som ska bli ny partiledare, vice partiledare, partisekreterare, revisorsersättare och mötespresidium. Har du några frågor om vårmötet? Hör av dig till mötespresidiet på motespresidiet@piratpartiet.se!

Även vårt ungdomsförbund Ung Pirat har snart, den 1-3 april, sin årliga kongress i Uppsala, och det finns sätt du kan vara med även om du inte är aktiv i Ung Pirat, kanske som funktionär på mötet? Läs mer om kongressen här och hör av dig till Anastasia Storm på anastasia.storm@ungpirat.se om du vill vara med.

Det händer mycket runtom i världen nu. På Island fortsätter vårt systerparti att leda i opinionen, och nu har de varit största parti i över ett år. Googles självkörande bilar har haft sin första självorsakade olycka, vilket jag spekulerar om på min blogg. Och vår nätpolitiska talesperson Mattias Bjärnemalm, som arbetar som sakkunnig i nätpolitik för Gröna gruppen i Europaparlamentet, är med i Podcasten Digitalsamtal och pratar nätpolitik.

Och nu är det dessutom tävlingsdags! Partiet ska snart trycka upp nya klistermärken att sälja i Piratshoppen, så nu letar vi inspiration! Vad vill du se för klistermärken framöver? Kom in med förslag – antingen färdiga bilder eller lösa citat – och om vi trycker ditt förslag får du en fin present hemskickad. Maila till anton@piratpartiet.se så kollar vi igenom alla förslag!

Sist men inte minst – som alltid behöver vi din hjälp för att kunna fortsätta driva partiet framåt, exempelvis i form av donationer. Klicka in på piratpartiet.se/donera och skänk en krona!

Till nästa gång, ha ett fantastiskt liv.

Anton Nordenfur, partiorganisatör
anton@piratpartiet.se – 076 314 99 82

Posted in Medlemsinfo, Nyheter and tagged .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *