Medlemsbrev – Det är nu allt sätter fart

 

I veckan som var valdes partiets centrala tre personer – vår partiledare, vice partiledare och partisekretare, som nu tillsammans utgör partiets arbetsutskott.

Men vårt arbete kör på i stort sett likadant, även om sättet vi arbetar på ändras. Magnus Andersson är vår nya partiledare, Mattias Bjärnemalm är vår nya vice partiledare, och jag är vår nya partisekreterare.

Vi börjar nu bli klara med mellansteget och når slutfasen av den plan jag och andra lade fram för partiet i december 2014.

  • Första steget, att uppdatera partiets interna organisation, något som kulminerade i antagandet av nya stadgar under hösten 2015 (med andraläsning tidigt 2016).
  • Andra steget, att börja arbeta efter dessa nya regler, börja dra igång alla förberedelser som vi försökte landsätta i tid för början av sommaren.
  • Och tredje steget – att verkställa allt, att börja synas utåt igen, att på nytt bli en politiskt kraft att räkna med i Sveriges allt för stillastående politiska samtal.

Så hur görs det?

Under sommaren och hösten kommer vi att genomföra en partiledarturné med Magnus Andersson och ibland med vår vice Mab och vår partisekreterare jag. Vi har redan planerat in besök i Stockholm, Lund, Visby och Örebro, och är på väg att fixa datum i bland annat Uppsala och Göteborg. Allt det kan du följa här. För alla som vill utöka turnén till er stad – maila mig på anton@piratpartiet.se!

Under början av sommaren kommer vi också äntligen få partiets nya informationsmaterial i händerna. Det är som det ser ut nu en folder, ett flygblad och tre affischer som kommer att tryckas, med text av mig, grafik av emma och idéer och feedback av mig, emma och Magnus. Vi är just nu i slutskedet av designen och skickar snart på tryck, och det är helt ärligt fantastiskt bra material. Det här materialet blir partiets centrala reklampelare fram till början av valrörelsen 2018.

Men det är nu, nu, nu som allt börjar. Vi har slut på ursäkter. Nu är det dags att dra igång saker, och det kan bara du och jag göra. Det är nu vi har en chans att visa upp vårt parti, att visa upp allt det vi kan, och att verkligen synas.

Det händer saker, och det måste hända mer. Piratfika, piratöl, flyersutdelningar, bokbord, demonstrationer, insändare, debattartiklar, politiska utspel. Allt det måste vi bli bättre på.

Vill du hjälpa till?

Maila arbetsutskottet på au@piratpartiet.se så hjälper vi dig mer än gärna att komma in ordentligt i partiet! Och kan du inte hjälpa till personligen – donera ett par kronor. Vi lever som tidigare nämnt helt och hållet på donationer, det är de som gör att vi över huvud taget kan trycka nytt informationsmaterial. Enormt tack till alla er som donerar!

Till nästa gång, ha ett fantastiskt liv.
Anton Nordenfur, partisekreterare Piratpartiet
anton@piratpartiet.se – 076 314 99 82

Posted in Nyheter and tagged , , , , , , , , , .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *