Det här känns ju tryggt

Efter det amerikanska valet står Donald Trump klar som vinnare. Trots att Piratpartiet inte tar ställning i höger-vänster-frågor och en del annat som kan ha påverkat vad du skulle röstat på så står en sak klar – det här känns ju inte särskilt tryggt.

En del har kommenterat riskerna med att låta en så impulsiv person ha möjligheten att avfyra kärnvapen eller förklara krig. Men aspekten som missats, som ofta missas, är tillgången till massiva register. Dessa register, samlade av NSA, innehåller nationella och internationella medborgares etniska ursprung, religion, sexualitet, könsidentitet, vilka de känner, vilka partier de röstar på, och mycket mer. Det här är register som svenska FRA är med och delar med sig till. Känns det tryggt?

Men en sak känns tryggare, och det är att vi är på frammarsch här i Sverige. Vi har på senare tid börjat öka i medlemsantal, vilket är jättekul. Missa inte att tipsa alla du känner om att gå med i PP genom länken www.BliPirat.nu – självklart är medlemskap gratis. Vi fick även nyligen in en replik om upphovsrätt i DN, där vi sliter sönder upphovsrättslobbyns argument ett efter ett. Läs och underhålls!

Det sagt, till nästa gång, ha ett underbart liv.

Anton Nordenfur, partisekreterare
anton@piratpartiet.se

Posted in Nyheter and tagged , , .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *