Anna Troberg: ”Säpo hjälper SvP och SD i valrörelsen genom att peka ut muslimer som ett hot”

Säpo hävdar att de förhindrat terrordåd riktade mot Sverige. Man styrker dock inte påståendet med någon form av bevis. Svenska folket förväntas tro på deras ord, men det finns det all anledning att inte göra. Istället bör relevanta frågor som dessa ställas: Var är terroristerna? Varför springer Säpo SvP:s och SD:s ärenden i valrörelsen genom att utmåla muslimer som ett hot?  

Piratpartiets partiledare, Anna Troberg, är upprörd:

– Det är anmärkningsvärt att den svenska säkerhetspolisen helt utan att presentera bevis väljer att utmåla muslimer som ett hot under en valrörelse som präglats av SvP:s nazistiska demonstrationer och SD:s skamliga propaganda mot allt de inte tycker är svenskt. Säpos uppgift är att skydda oss från hot. Man missar det målet med råge när man aktivt bistår nazistiska och rasistiska partier mitt under brinnande valrörelse.

Säpo är dessvärre inte ensamma om att påstå att man förhindrat terror utan att kunna backa upp det med bevis. FRA gör med jämna mellanrum detsamma. Så sent som i oktober förra året hävdade man att man stoppat ”en andel” terrorattacker mot Sverige.  

– Men var är terroristerna? Var är rättegångarna? Var är domarna? undrar Troberg. Utan någondera får man helt enkelt anta att både Säpo och FRA ljuger sig extremt mörkt blå.

Anna Troberg skriver mer utförligt i frågan på sin blogg.

Posted in Nyheter and tagged .

7 Comments

 1. Har omvärldens händelser passerat dig omärkbart förbi?

  Har du missat terrordådet i centrala stockholm. Känner du inte till ISIS, ett pack av slödder som etniskt rensar genom att mörda män och små pojkar för att de inte har ”rätt” religion (Islam). Kvinnorna våldtas eller säljs som slavar.

  Vårt land blir allt mer segregerat p.g.a. en misslyckad invandringspolitik. Kommuner tvingas skära ner på normala samhällsfunktioner och de går på knäna eftersom deras ekonomi inte går ihop. Detta, för att politikerna i vår riksdag tillåter fri invandring, nu c.a. 2000 per vecka. Migrationsverket har skrivit upp sin prognos till 100,000 i år.

  Notera att bara c.a. 10% av de som kommer är asylsökande.

  Var bor du? Flytta till Alby/Fittja. Eller varför inte till Södertälje som numera kallas ”Lilla Irak”. Kulturkrockarna är maximala. Gå gågatan genom Södertälje, du kommer inte få jobb i någon av butikerna där om du inte kan arabiska. Flytta till ”rätt” område där och du kommer garanterat få din bil uppbränd inom 1 vecka.

  FOI, Säpo, Polisen, … Våra försvarsorganisationer samarbetar med liknande organisationer världen över för att förhindra att plågoandarna når oss, når dig. Vårt land är en bekväm bas att växa upp i. Alla, utom du, förstår och vet att MÅNGA av exempelvis ISIS terrorister rekryteras från Norden och från Sverige.

  Vad tror du händer när dessa återvänder till Sverige?

  Du ska vara glad att våra försvarsorganisationer finns, så att du kan fortsätta skriva allsköns oupplysta märkligheter.

  /Arne

  • Piratkvinnorna c4R inte alls en organisation som arbaetr ff6r piratfre5gor som integritet och kunskapssamhe4llet och som har som fokus att lyfta fram kvinnor i dessa fre5gor INTE ALLS!Det e4r mycket mf6jligt att det KAN BLI se5. Men det finns inte ens en interrimsstyrelse ff6r detta.Vad e4r meningen med att pusha ff6r en (blivande) organisation som ingen ne5gonsin hf6rt talas om ff6rre4n som pe5 en given signal 3-4-5 pirater i ledande ste4llning skriver om den?Vem e4r initiativtagare? Hemligt?Jag ser att en hel del information e4r ve4ldigt osynlig ff6r att komma fre5n en organisation som det f6ppna och transparenta Piratpartiet Vem har du fe5tt information fre5n och vilken information har du i f6vrigt i saken?

 2. ”->Alla<-, utom du, förstår och vet att MÅNGA av exempelvis ISIS terrorister rekryteras från Norden och från Sverige."

  Och du Arne kan fortsätta skriva horribla felaktigheter alternativt naiva dumheter.

  • Tack ff6r komplimangen, men jag me5ste erke4nna att jag e4r lite ff6rve5nad/ff6rvirrad i vad du menar med se denna ifmornation pe5 detta se4tt . Pe5 min blogg lyfter jag ofta fram olika saker antingen ff6r att jag tycker de e4r viktiga, bra eller bara underhe5llande. Jag fick ifmornationen om hemsidan via nyhetsbrevet och passade pe5 att skriva ett kort inle4gg om det. Hur e4r det f6verraskande?Ah jag ff6rste5r den oron och ne4r NSM bildades ff6r f6ver ett e5r sen se5 delade jag den med dig. Jag var re4dd ff6r att det skulle ff6rsvinna massa energi och folk och att vi skulle bf6rja dra e5t olika he5ll och att det skulle bli pannkaka av det hela. Nu se5 har jag sett att det inte he4nde med NSM och de4rff6r tror jag inte det kommer he4nda med Piratkvinnorna heller. NSM gjorde iste4llet (imho) rf6relsen starkare genom att gf6ra det mf6jligt ff6r folk som inte var piratpartister, men som e4nde5 e4r del av piratrf6relsen att fe5 en plattform att arbeta ifre5n. Folk som inte kunde (le4s inte ville) samarbeta med PP kunde helt plf6tsligt e4nde5 gf6ra uttalanden mot f6vervakning det kom i princip in en massa nya me4nniskor i piratrf6relsen genom att de bildades. Min ff6rhoppning (och vad jag tror kommer he4nda) e4r att rf6relsen inte splittras genom att piratkvinnorna skapas, utan iste4llet kommer vi fe5 en massa nytt blod. Folk som tidigare inte har varit intresserade pe5 grund av pp, men som he5ller med oss fe5r en mf6jlighet att ta det i piratrf6relsen och bli aktiva. Vi som rf6relse kommer de5 att ste4rkas och kommer snabbare kunna fe5 igenom ve5ra ff6re4ndringar. Men det kre4ver organisationer som e4r skilda fre5n partiet ff6r att det ska fungera.

 3. OK men de4r kom en ve4rdefull ledtre5d. The Pipkins gjorde alltse5 oliaingret? De5 skall jag ff6rsf6ka hitta oliaingret pe5 Y-tuben ff6r att sedan je4mff6ra med Binky’s Toe-Knee-Blackburn ifre5n 1978. Ff6r de4r var jag ju tydligen ute & fladdrade

 4. Jag har vägrat att rösta på SD av den enkla anledningen att jag inte tror att de är kapabla att regera Sverige. Däremot anser jag att de är det enda partiet som har framtidsgrundade och inte sällan sanna påståenden och argument när det gäller invandringspolitiken.

  Det må vara att SD har rötter i nazismen, och att samtliga deras 800 000 väljare är rasister, jag har ingen aning. Det förändrar dock inte det faktum att vad de säger om islam och asylinvandringen ofta stämmer. Jag tror att det är därför de övriga partierna inte ens vill prata med dem, utan istället viftar med ”rasistkortet” för att fakta ska slippa bli synad. Mitt intryck av övriga riksdagspartier är att antingen är de ignoranta eller så ljuger de i just den här frågan. Ingalunda beundransvärda egenskaper.

  När det gäller islam så är det i ideologi i akut behov av reform. En organisation som ISIS, som är finansierade av oljepengar från bland annat Qatar, rekryterar inte bara medlemmar från Sverige. Den maskerade IS-bödeln som kan ses halshugga journalister och hjälparbetare i Syrien är ju uppenbarligen brittisk. Även flera (asylinvandrade) amerikaner har blivit rekryterade. Just nu är det såklart andra muslimer som får lida för deras galenskaper, men vad händer den dagen ISIS kommer över kärnvapen? Räkna med att det är västvärlden som är målet.
  Det vanliga argumentet här är att ISIS är en extrem terrororganisation och det är bara några få marginaliserade fundamentalister som härjar.
  Om det vore sant skulle jag sova gott om nätterna…

  Till och med i ett land som Egypten, på många sett ett modererat muslimland, är det mellan 80-90% av befolkningen som anser att döden ska vara straffet för att lämna islam. Vem vet hur stort stödet är för en organisation som ISIS?

  Diskussionen om asylinvandring måste inledas med att konstatera att ALLA människor som flyr inte kan komma till Sverige. Om vi inte är överens om det, då finns det ingenting att prata om. Om vi däremot är överens om det, då är det dags att börja prata om siffror och kostnad.
  Danmark, Norge och Finland – våra kära grannländer – tar emot en tiondel av antalet flyktingar av vad Sverige gör. Är alla deras invånare rasister?

  Hur ser integrationen ut i Sverige idag? Vem kan med handen på hjärtat säga att vi på ett bra sätt lyckats integrera de irakier och syrier som anlänt de senaste 10 åren?

  Jag vet inte vad det handlar om i Sverige. Är det det vita samvetet som löpt amok eller är majoriteten av oss bara så naiva att vi tror att ALLA människor på flykt kan komma till Sverige, att de kommer jobba inom 5 år och vara integrerade i det svenska samhället?

 5. I vilken bubbla har du levt de senaste åren? Utan TV och nyheter från den ”hemska” världen förmodar jag. Vakna upp!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *